29.11.07

Cafayate (opnieuw)

Dit is geen archieffoto van het Kootwijkerzand, noch van de Noordzeeduinen, maar van het duingebied bij Cafayate.
Ja, we zijn terug in Cafayate en dat is geheel volgens plan. We hebben een soort driehoek gefietst, Cafayate, Cachi, Salta, Cafayate. Oorspronkelijk wilden we nog verder naar het noorden, o.a. de hoogvlakte op, maar dat plan hebben we laten varen omdat het anders een te krap schema zou worden. Ook zijn we een beetje huiverig geworden na ons mistig avontuur op de Cuesta de Obispo.
Wat hebben we de laatste dagen gedaan? Dinsdag hebben we een stuk zonder bagage gefietst in de richting van Jujuy over een rustige en mooie weg. Het eerste stuk vanuit Salta is zelfs voorzien van een echt fietspad. Uiteindelijk bleek na terugkomst dat we 73 km hadden gereden met een gemiddelde van 19 km/u.

Woensdag begonnen we aan het lange traject naar Cafayate, wat we in twee dagen wilden wilden doen.
De eerste dag was redelijk vlak en we hadden een beetje rugwind. We legden 107 km af door een redelijk mooi landschap. Het gemiddelde was 20,8 km/u en we moesten alles bij elkaar zo´n 400 meter klimmen. Onderweg kwam het dorpje La Viña mooi op tijd om in een heel eenvoudig restaurantje een simpele maar toche lekkere maaltijd te nuttigen. Het 3-gangenmenu, vlees, salade, brood, water, toetje (zoete aardappel met kaas!) en koffie kwam ons op 27 pesos oftewel 6 euro. Ook vulden we onze watervoorraad aan. Verderop zouden er niet of nauwelijks nog mogelijkheden zijn voor bevoorrading. Ook niet voor overnachting, zodat we langs de rivier ons tentje opzetten.
Vandaag, donderdag hebben we het resterende stuk gefietst door een werkelijk heel mooi landschap, dat bekend staat als de Quebrada (kloof) de Cafayate.
Om 9 uur zaten we al in een zeer eenvoudig barretje een grote fles cola te drinken, want we hadden al behoorlijke dorst en waren toch niet helemaal overtuigd van onze watervoorraad.
Op diverse plaatsen komen toeristen met busjes de rotsformaties bekijken, die illustere namen hebben gekregen zoals de duivelskeel en het amfitheater. We hebben er heel veel foto´s gemaakt en enkele zijn hier geplaatst.

De 81 km legden we vandaag af met een gemiddelde van 18,4, geholpen door opnieuw rugwind en ondanks de heuvels. In totaal hebben we zo´n 700 m geklommen.
Het weer is al dagen lang goed. Het is ongeveer 28 tot 30 graden en ´s nachts koelt het lekker af. Zo af en toe is er een klein buitje, vooral in de nacht.


Nu houden we weer een rustdag, want Cafayate bevalt ons wel. We hebben dan ook de tijd voor huishoudelijke zaken als fietsonderhoud en was naar de wasserette brengen. We hebben een leuk hostal gevonden, genaamd Ruta 40, want het staat inderdaad aan de Ruta 40.
Terwijl Jan het weblog aan het actualiseren is, heeft Janny een hernieuwde ontmoeting met Bram en Lies uit Drenthe. We hadden ze in Salta al eerder gesproken. Ze zijn fervente reizigers en hebben ook veel fietsreizen gedaan.

Geen opmerkingen: