16.11.07

Tafí del Valle

Pfff, dat was me wel een klim, 1600 meters hoogteverschil moesten we overwinnen om hier te komen. Het positieve was dat het niet warm was. Nou ja, met zo´n 8 graden was het eigenlijk gewoon koud. Tijdens het fietsen was dat OK, maar even eten onderweg was niet bepaald een pretje. De hele route was zonder dorpen.

Pas 11 km voor het eind was er een bar waar we koffie konden krijgen. De route was beslist mooi, eerst nog 20 km vlak en dan de eindeloze klim door een dal met regenwoud. Bovenaan veranderde het landschap ineens volledig. Kale bergen en grootse vergezichten, als de wolken tenminste niet in de weg zaten. In totaal hebben we vandaag 65 km gefietst met een gemiddelde van 10,5 km per uur.

We zitten nu in een redelijk luxe hotel, als beloning die we ons zelf hebben gegeven.
Gisteren reden we een totaal andere route, namelijk door de vlakte van Tucumán naar Monteros, 50 km, dus een makkie. We waren al om 12 uur op de plaats van bestemming, een hotel met een kamer van niet al te beste kwaliteit. Ook toen was het weer matig, met af en toe regen en zo´n 18 graden. We stuitten onderweg enkele keren op een wegblokkade, maar we werden als fietsers gewoon doorgelaten. We hebben niet gevraagd waar die blokkades voor waren. Tot nu toe hebben we nog niet gekampeerd, of omdat er geen camping is of omdat we geen zin hebben in kamperen. Maar dat zal nog wel gebeuren.

Geen opmerkingen: