3.3.16

Puerto de la Cruz (3)

Drakenbloedboom
We hadden tevoren al een tweede rustdag gepland in Puerto Cruz, want van hieruit leek het een goede mogelijkheid om een uitstapje te maken naar El Teide. Eerst hadden we nog voorzichtig overwogen om het op de fiets te doen, maar met ons tempo zou de 35 km lange klim met 2500 hoogtemeters wel erg lang duren. Dat hebben we dus niet gedaan, maar we zagen wel heel wat fietsers deze klim doen, vooral wielrenners. De klim is niet heel steil, maar wel erg lang.

El Teide
Wij deden vandaag deze excursie dus met de bus en daar waren we in totaal ook nog ruim 7 uur mee bezig. Eerst ging het uitstapje naar de historische stad Orotava, op een paar kilometer van waar we deze dagen verblijven. De stad heeft enkele zeer fraaie gebouwen van zo'n 4 tot 5 eeuwen oud. Typerend zijn ook hier weer de decoratieve houten balkons. Ook konden we eens van dichtbij de op Tenerife mythische 'drakenbloedboom' zien, die wel wat op een yucca lijkt.

Daarna was het tijd de bochtige weg verder omhoog te nemen naar de Cañadas del Teide. Al snel bleek dat er aan de noordkant van de vulkaan nog veel sneeuw ligt. De toegangsweg vanaf La Laguna is zelfs nog steeds afgesloten.

Aan de zuidkant zien we geen sneeuw
Een minpuntje deze dagen is dat de lucht niet zo helder is, ondanks dat de zon volop schijnt. Dat komt doordat er Saharastof in de lucht zit wat het zicht wat vertroebelt.

Aangekomen in het park reed de bus door naar de parkeerplaats bij de markante lavarotsen, die je in een shot met de vulkaan kunt fotograferen. Het is daar natuurlijk heel toeristisch maar je kunt er toch ook een leuke wandeling doen. Het valt op dat hier aan de zuidkant nauwelijks nog sneeuw ligt.

Al op de terugweg werd een restaurant aangedaan waar we een tijdlang heerlijk in de zon konden zitten en een soort wintersportgevoel konden hebben. We zitten hier ruim boven de tweeduizend meter en hier ligt wel weer volop sneeuw.
De excursieleider vertelde dat het in 22 jaar niet zoveel had gesneeuwd.

Vanwege de afgesloten weg nam de bus de zelfde weg terug.
Maar aan de noordkant ligt nog veel sneeuw


Geen opmerkingen: