2.3.17

Midelt

Over smalle wegen door de Atlas
Vandaag was een reisdag. De bijna 300 km legden we niet af over N-wegen, maar over kleinere wegen over de Atlas. We reden door desolate landschappen met nauwelijks verkeer op de weg. In de verte schitterden de besneeuwde toppen in de zon.

Onderweg in het dorp Agoudal maakten we een stop voor een koffie. Nespresso zowaar, dat hadden we nog niet eerder gehad in Marokko. Ook nog koekjes bij de koffie in deze leuke auberge van Ibrahim.

Een Nespresso in de zon
In Rich namen we wel een N-weg, namelijk naar Midelt en juist nu kregen we een lekke band. Er is iets in gekomen en meteen er weer met een klap uit geslingerd tegen de wielkast. Daarna was de band sissend binnen 15 seconden plat. Snel de berm in dus.
Eindelijk na 16 jaar met deze bus was de reserveband (thuis al goed opgepompt) nuttig.

In Midelt bleek dat de band niet veilig meer was te repareren. Helaas was er geen identieke Michelinband te krijgen. We hebben daarom maar een andere nieuwe band als reserveband genomen. Want dat zul je net zien, dat er binnenkort weer een lek gaat.

We staan op een camping bij een auberge, 5 km buiten Midelt. De camping wacht op wat onderhoud, maar het is er heel rustig.

Geen opmerkingen: