4.3.19

Kingman

The “Mother Road”
Vroeger ging je van Flagstaff naar Kingman via de ‘moederweg’ Route 66. En tegenwoordig kan dat nog steeds, althans grotendeels.

Barbershop/museum van Angel Delgadillo
Route 66, die ooit Chicago verbond met Santa Monica in Californië, heeft een mytische status, onder andere door het boek Druiven der Gramschap van John Steinbeck. Die beschreef de grote trek van de van hun land verdreven boeren in Oklahoma en Kansas op weg naar het beloofde land Californië. In alles wat kon rijden trok men massaal over Route 66 naar wat voor de meesten ‘het land van verbroken beloften’ bleek.

Tegenwoordig rijden voornamelijk toeristen over de weg. Het is er uitgesproken rustig.
Als je de achtergonden niet kent is het een doodgewone weg door verlaten landschappen.

Enkele plaatsen, met name Seligman en Kingman houden de legende levend. Gebouwen uit de bloeitijd hebben nog steeds een functie en er zijn kleine musea en souvenirwinkeltjes.

Zo liepen wij in Seligman de barbershop annex souvenirwinkel annex museum binnen van Angel Delgadillo, een belangrijke promotor van Route 66. De winkel deed goede zaken want er was zojuist een bus Japanners leeggestroomd.
Er zijn allerlei voorwerpen, foto’s e.d. die herinneren aan Route 66, o.a. een vergeeld artikel uit het Algemeen Dagblad.

Overnachtingsplek bij Kingman
Kingman is genoemd naar Lewis Kingman, een spoorwegpionier. Nog steeds is de spoorwegverbinding die we de hele rit volgden een belangrijke oostwestverbinding. Voortdurend rijden er enorm lange treinen met containers in beide richtingen.

Met mooi weer reden wij ruim 200 km naar Kingman waar we, even buiten de stad, nu tussen enkele andere campers op een vrije plek staan.

Morgen gaan we het centrum van Kingman nog bekijken.

Geen opmerkingen: