13.7.20

Amsterdam

Grote raderen van het stoomgemaal moesten de polder droog houden. 
Het was vandaag een schitterende fietsdag. Het weer was zonnig en aangenaam en de route was afwisselend.

We kwamen langs een stoomgemaal dat nog schijnt te werken, alleen nu niet. Het was vanwege de maandag ook niet open voor bezoek.

Spakenburg
De eerstvolgende stop was in het vissersdorp Spakenburg. Het haventje ligt er nog mooi bij. We name koffie met koek bij het museum.

De route door de Eemvlakte was minder saai dan verwacht. Het zijn weilanden met verschillende watergangen en er komen veel vogels voor. Veel vogelspotters komen hier.

De overgang naar de zandgronden van het Gooi is heel abrupt.
We zagen waarom Blaricum een van de rijkste dorpen van Nederland is.
In Huizen lunchten we, maar we waren niet erg te spreken over de bediening die simpelweg onze bestelling vergeten was.

Daarna volgde nog een mooie fietsroute vlak langs de vroegere kustlijn van de Zuiderzee. Het land ligt hier al snel 10 meter hoger dan het water.

We fietsen de vesting Naarden binnen
De vesting Naarden is heel goed bewaard gebleven met kazematten, wallen en brede vestinggrachten.  Dit is een rijk erfgoed.

Het Muiderslot
Vervolgens kwamen we door het pittoreske Muiden en natuurlijk het imposante Muiderslot.
Het slot hebben we alleen van een afstandje bekeken, want de toegang was al gesloten.

De tentenzee op camping Zeeburg
Onze staat er tussen
We bereikten na 77 km de camping Zeeburg bij Amsterdam.
Dat is het andere uiterste na gisternacht. Geen kwetterende vogels meer maar tientallen tenten van jongeren uit heel Europa. We voelen ons een beetje verweesd hier. Hopelijk maken ze niet te veel lawaai.

We hebben hierna wat logistieke puzzels op te lossen. Morgen gaat het langdurig regenen en dan willen we niet fietsen en we willen ook niet op deze camping blijven. We gaan daarom morgen naar een hotel in de buurt.

Donderdag moeten we in Ede zijn voor een begrafenis en we gaan dan met de trein op en neer. Waarschijnlijk vanuit Hoogkarspel.

Geen opmerkingen: