9.9.22

Nieuwe reis: Zuid-Amerika

Na onze mooie reis door Midden-Amerika, Mexico en de Verenigde Staten die we in 2019 afsloten waren we van plan om ook nog een reis met onze camperbus in Zuid-Amerika te maken. Dat zou in 2020 moeten gebeuren maar door covid moesten we onze plannen uitstellen. Nu is dan het moment gekomen.

Begin oktober wordt de camper verscheept naar Montevideo in Uruguay. Wij vliegen er zelf op 8 november naar toe. 

Zeer globale route nov-april
(klik voor een vergrote weergave)
De belangrijkste zaken zijn al geregeld, dus we kunnen in alle rust ons voorbereiden op de reis die in eerste instantie zal duren tot april 2023  maar enkele maanden later nog een vervolg zal krijgen.

We gaan eerst naar het zuiden, Patagonië, richting Vuurland. 

Als we het zuidelijkste punt hebben bereikt, zo omstreeks de de langste dag op het zuidelijk halfrond, met hopelijk zomers weer, rijden we naar het noorden van Argentinië en Chili. We zullen dan diverse nationale parken en andere bezienswaardigheden in het Andesgebergte bezoeken. Aan het einde van het eerste deel stallen we de camper in Uruguay, het enige land waar dit voor langer dan 3 maanden mogelijk is. 

Het tweede deel waarmee we later in 2023 beginnen zal ons brengen door Paraguay, Brazilië, Bolivia, Peru en Ecuador en eindigen in Cartagena in Colombia. 

We reizen opnieuw met onze 23 jaar oude Volkswagenbus die inmiddels zo'n 435.000 km op de teller heeft. Na een grondige inspectie bij een specialist durven we dat wel aan. Het is geen expeditievoertuig, zodat we geen extreme wegen zullen berijden, maar lange graveltrajecten zullen we niet schuwen. 

Het eerste deel zal ruim 15.000 km zijn en het tweede deel ook zoiets. 

Het werelddeel Zuid-Amerika is vrijwel geheel onbekend voor ons, met uitzondering van een stukje van Argentinië waar we in 2007 een fietstocht deden. We hebben hoge verwachtingen.

Geen opmerkingen: