19.2.21

Denia (12)

Wijnboer ploegt tussen de wijnstokken
Vandaag fietsten we rond de berg de Montgó. Het is een route door afwisselende landschappen. Het zonnige weer maakte het tot een aangename rit van ongeveer 35 km.

Wasplaats in La Jara
De wijngaarden worden klaargemaakt voor het nieuwe seizoen, onder andere de grond wordt bewerkt. Dat gebeurt hier en daar nog op traditionele wijze.

Onderweg kwamen we langs de spoorlijn Denia - Benidorm, die al sinds een paar jaar compleet nieuw aangelegd wordt. Er rijden dus al die tijd geen treinen. Als we het zo aanzien duurt het nog zeker twee jaar voor het werk klaar is. 

Eerder deze week hebben we diverse wandelingen gedaan, onder andere een in de buurt van Orba en Fontilles. Het sanatorium Fontilles is vanwege corona compleet gesloten voor bezoekers, zodat we er omheen moesten.

Kloof van de Rio Girona

Wel bezochten we de mooie kloof van de Rio Girona, in de buurt van Orba.

Kloof van de Rio Girona
Een andere mooie wandeling was naar het strand van Granadella, in Javea. Daar komen we elke keer wel als we in Denia zijn. Het gebied is een paar jaar geleden geteisterd door een grote bosbrand, zodat het er nu kaler uitziet dan we gewend waren. Toch is het een mooi wandelgebied.

Playa de Granadella

De kale berg Cumbre del Sol

Geen opmerkingen: