23.2.21

La Marina

De Osborne stieren (14 m hoog) zijn tegenwoordig een soort cultureel erfgoed;
het ontwerp van deze reclameborden dateert uit 1956

We hebben gisteren Denia voor een weekje of zo verlaten. We staan nu met de camper op een camperplaats in La Marina, dat ligt tussen Santa Pola en Guardamar de Segura, ongeveer 125 km zuidelijker.

Bekend herkenningspunt aan de N332 ten zuiden van Santa Pola

Het is hier wat zonniger en een paar graden warmer. De omgeving is niet meteen mooier, maar wel anders met onder andere de zoutmeren waarin veel flamingo's foerageren. Het gebied is tegelijk een natuurpark en er wordt zout gewonnen.

Vandaag hebben we een rondje gefietst, vrijwel vlak en 33 km lang. In Santa Pola vonden we een restaurant waar we koffie en een broodje konden afhalen. Een kleine minderheid van de restaurants biedt deze service.

Het was vandaag inderdaad grotendeels zonnig maar er stond wel een frisse noordenwind. 

Een kazemat uit de Spaanse Burgeroorlog; bergen zout op de achtergrond

De camperplaats heeft Franse eigenaren. Het ziet er tiptop uit en bijna alle 70 plaatsen zijn bezet. Het zijn voornamelijk Franse campers die hier voor langere tijd staan.

We zijn nog steeds in de provincie Alicante. Buiten de regio Valenciana reizen is officieel niet toegestaan zonder geldige reden. Er is dus een regionale lockdown. We zijn benieuwd hoe lang de maatregelen nog duren want de besmettingscijfers in Spanje zijn de afgelopen tijd drastisch gedaald, veel sneller dan in Nederland.

Ons idee om ook nog naar de Canarische eilanden te gaan hebben we definitief losgelaten. 

Houten scheepswrak in de duinen bij Santa Pola

2 opmerkingen:

Frits&Ellen zei

Jullie zijn nog in Spanje zie ik. Geniet er van!!!!!

J&J zei

Zeker. Er is nog geen reden om naar Nederland te rijden.