3.3.15

Phoenix

Kunstobject bij de luchthaven van Phoenix
Na 4 weken zijn we terug in het motel waar we begonnen, vlak bij de luchthaven.
De huurauto is ingeleverd en de fietsen zijn ingepakt. Ze waren hier zo vriendelijk om het verpakkingsmateriaal al die tijd te bewaren. 

Het is tijd voor een terugblik. 
Onze vakantie werd totaal anders dan we van plan waren maar we hebben er toch van genoten. Het is voor ons, evenals de vorige drie keren, eerst wennen. Amerika en de Amerikanen, dat is toch wel heel anders dan Europa. 

De Amerikanen blinken uit in vriendelijkheid en hoffelijkheid hoewel er altijd uitzonderingen zijn. 
We hebben genoten van mooie landschappen en mooi weer. Ook hebben we diverse keren heerlijk gegeten. Als je fast food vergeet dan kan dat zeker in de VS.

Onze reis werd mede aangenaam door leuke en zorgzame mensen die we onderweg ontmoet hebben. Nogmaals hartelijk dank. Iedereen die ons mailtjes heeft gestuurd tijdens onze reis, ook hartelijk dank. 

De natuur in Arizona heeft ons positief verrast. Er zijn zeer verschillende landschappen met elk hun bijzondere vegetatie, van woestijn tot naaldwouden. 
We zagen onder andere adelaars, eekhoorns, hazen en konijnen, een wild zwijn (javalina) en een coyote. Het wilde zwijn liep over de camping, heel bijzonder. 

Tenslotte nog wat cijfers:
Aantal fietsdagen: 7
Afgelegd per fiets: 415 km
Afgelegd per auto: 2050 km
Gekampeerd: 14 nachten
Motel: 6 nachten
Airbnb: 6 nachten
Gastvrijheid: 3 nachten


Geen opmerkingen: