1.3.16

Puerto de la Cruz

Playa San Marcos
Gisteren hadden we een rustdag in Buen Paso, niet de meest logische keuze zo bleek want er is eigenlijk weinig te doen. De echte bezienswaardigheid in het naburige Icod is helaas maandag gesloten. Het is een van de langste grotten ter wereld.
We hebben een wandeling gedaan van 12 km, o.a. naar Playa San Marcos. Het was er vrijwel uitgestorven.

Het moet gezegd, strandweer is het hier zeker niet. Er is nog steeds vrij veel wind, het is bijna steeds bewolkt en niet erg warm. Gelukkig geen regen.

Ook vandaag het zelfde weer. We hadden een korte rit met toch nog wel wat klimmen.
Puerto de la Cruz lijkt een prettige stad, alleen nu iets minder vanwege de koude wind.

We hebben ons meteen laten informeren over een busrit naar de Teide. Dat ziet er helaas nog niet goed uit. De wegen vanuit het noorden, dus ook Puerto de la Cruz zijn nog gesloten wegens de sneeuw. We hopen dat het donderdag kan, anders moeten we dit vergeten, want vrijdag gaan we verder naar Laguna, waar de luchthaven is.

We hebben gisteren zelf gekookt maar vandaag ons weer laten verwennen in een visrestaurant. Jan wilde een 'niet al te grote vis', maar volgens de rekening woog hij rauw een kilo en dat zou best zo kunnen zijn.

We hebben een kamer via Airbnb, ongeveer 3 km van het centrum, op 200 m hoogte. Het is wel de goedkoopste van deze vakantie.

De afstand vandaag was 25 km met 500 hoogtemeters.

Geen opmerkingen: