23.12.20

Denia (2)

Het huis van Karin
We verblijven in het huis van Karin. Ze heeft het ons belangeloos ter beschikking gesteld, wat we natuurlijk bijzonder waarderen. 


Het huis is niet bijzonder luxe, maar de meeste dingen die we nodig vinden zijn er. Zo is er verwarming en een zonnig terras. We hebben wel vaker hier verbleven, maar dan meestal in de benedenverdieping.
Zonsopgang vanuit de slaapkamer

Nu zijn we boven en daar is een weidser uitzicht over onder andere de zee en de berg Montgó. 

Jan heeft hier de halfwilde tuin meermalen onderhanden genomen, maar sinds drie jaar, toen we hier voor het laatst waren,  is het al weer behoorlijk dichtgegroeid. Het is onbegonnen werk. 

Wat we helaas niet hebben is Nederlandse tv, maar daar is overheen te komen, en internet. Er is internet maar het werkt niet. Er zou iemand voor komen om de verbinding weer in orde te maken, maar we hebben nog niemand gezien. We zorgen dat er steeds iemand thuis is. We moeten het nu dus nog doen met het mobiele internet op onze telefoons. Helaas is dat ook niet erg betrouwbaar hier, want vaak is het langzaam of er is helemaal geen bereik aan een kant van het huis. 

Maar verder genieten we van de rust en het mooie weer hier.

Jan heeft maandag al een rondje gefietst met zijn vaste fietsgroepje. Het was stevig aanpoten tegen de heuvels op.

Janny heeft twee dagen lopend boodschappen gedaan, een wandeling van telkens in totaal anderhalf uur.

De coronasituatie is hier redelijk ontspannen. Bijna alles is open maar je moet overal binnen mondmaskers dragen, hetgeen iedereen ook nauwgezet doet. Buiten schijnt het ook verplicht te zijn, maar daar wordt het minder goed nageleefd. 

Terug van boodschappen doen
Vandaag heeft Jan voor het eerst van z'n leven de haren van Janny geknipt. Ongeveer vijf centimeter er af. Ze was zeer tevreden over het resultaat. 

Geen opmerkingen: