16.1.21

Denia (7)

Uitzicht vanuit de slaapkamer,
de laatste regendag

De frequentie van ons blog zal voorlopig niet veel vaker dan wekelijks zijn.

We hebben het slechte weer duidelijk achter ons. Vanaf dinsdag werd het zonnig en Janny stapte meteen op de fiets om met Johanna af te spreken. 

Het ingestorte carportdak is verwijderd;
nu nog de klimop die heeft gewoekerd

Jan moest een groot deel van de week thuis wachten op de aannemer die een paar klussen moest doen. De resten van de carport, die vorig jaar door een storm was verwoest, moesten worden opgeruimd. 

De boiler, waar we nog steeds op wachten, kwam echter maar steeds niet. De bestelling duurde langer, volgens zeggen, vanwege de onbegaanbare wegen in het binnenland. Hoe dan ook, uiteindelijk hebben we een andere laten komen die wel in voorraad was. Vrijdag hadden we eindelijk warm water.

Er is een nieuwe passage in Denia

Vrijdag kwamen Richard en Gertrude op bezoek. Ze zijn hier sinds oktober en willen binnenkort op weg gaan naar Nederland.

Buiten eten

Vandaag hebben we wat kleding gekocht en gingen we eten in een Italiaans restaurant met uitzicht op de jachthaven en de burcht van Denia. We kwamen geheel toevallig op vrijwel dezelfde plek als een jaar geleden onze vroegere buren Dieter en Marlies tegen en we maakten een praatje. 

Het is elke dag zonnig met af en toe een wolkje. De temperaturen zijn met ongeveer 13 graden wat lager dan normaal, maar het belooft de komende week weer richting de twintig graden te gaan. 

Met de pandemie gaat het in Spanje de verkeerde kant op. De besmettingen nemen nu sterk toe en de ziekenhuizen in Denia en elders liggen behoorlijk vol. We blijven uiterst voorzichtig. 

Jachthaven en burcht in Denia

1 opmerking:

IneNico zei

20 graden maar liefst....
Wij krijgen een avondklok. Na een héle dag onderhallndel niet vanaf 20:30, maar vanaf 21:00 . .