28.3.21

Denia (16)

De auto van stal gehaald
In de garage staat Karin's auto al maanden ongebruikt. De accu is wel enkele keren bijgeladen maar verder  staat hij daar droog en onder een laagje stof.

Ze had ons gevraagd om hem te proberen en vandaag hebben we er een kort ritje mee gemaakt. We gingen naar Gata de Gorgos en deden daar een flinke wandeling. Het weer was gedeeltelijk zonnig en niet al te warm.

Wandeling naar kapel Sta. Lucía, Javea

Dat weer hebben we eigenlijk voortdurend. Er zijn weinig uitschieters. We kunnen elke dag wel een tijdje in de zon zitten met een temperatuur van 15 tot 17 graden. 

Uitgebreide lunch in Samaruc

Vorige week zaterdag lieten we ons een verrassen in restaurant Samaruc in Denia.
Octopus in inktsaus

Het is een van de beste en duurdere restaurants hier. De negen gangen waren bijzonder lekker. We kozen voor hetgeen uit zee komt, vis, inktvis, garnalen en dergelijke. Op een verjaardag doen we dit het liefst en gelukkig kan het weer hier. 

Bedwelmende sinaasappelbloesem;
de oogst van vorig jaar hangt er soms nog

Met bekenden afspreken kan hier ook zonder probleem. Janny praatte uitvoerig bij met Johanna en ze bezocht ook de Nederlandse Vereniging hier. Het is er bij gebrek aan overwinteraars uitgesproken rustig maar ze trof wel een paar oude bekenden. 

We deden ook nog een ontspannen fietstocht: een rondje Oliva, Villalonga, Gandía, Oliva van 37 km. 

Voetbrug over de Serpis in Gandía

Gisteravond deden we mee aan een online spel dat ontwikkeld wordt door een familielid van ons, met zijn vriendin. Met zes anderen namen wij deel aan een try-out. Het is bijzonder om te zien hoe sommige mensen tijdens de pandemie nieuwe wegen bewandelen. Na jaren actief te zijn geweest in escaperooms maken en spellen ontwikkelen voor bedrijfstrainingen, nu dus een volledig online spel. Het was een bijzondere ervaring en we konden feedback geven voor de verdere verbetering van het spel.  

De rotskust tussen Las Rotas en Cabo San Antonio

Geen opmerkingen: