16.2.16

Santa Cruz de Tenerife

Veel belangstelling voor de crypte
We zijn via een grote omweg naar de hoofdstad Santa Cruz gefietst. De kortste weg zou misschien 10 km zijn geweest, wij wilden door de bergen in het noorden gaan en dat was 45 km.
In La Laguna kwamen we nog langs de kerk die eenmaal per jaar de crypte opent van een paar honderd jaar oude non, die op 'wonderbaarlijke' wijze geconserveerd is gebleven. Er stond een lange rij voor de kerk en daar hadden we geen tijd voor.
Bizarre vulkanische rotsen
Eerst klommen we een uur lang om 400 meter hoger te komen. Het weer was wisselvallig, af en toe zon, maar ook wind, mist en motregen. Jammer dat we geen echt mooi zicht hadden op de bergen en de oceaan. In dit gebied zagen we veel wandelaars die op het unieke ecosysteem van het laurierbomenbos afkomen.

Afdaling naar zee
Na een tijdje kwam de afdaling naar San Andres en werd het weer beter. Op zeeniveau was het zelfs aangenaam en kwam de zon af en toe door.
In Santa Cruz begaven we ons naar het huis van de Warmshower-host Diego en zijn gezin. We werden hartelijk welkom geheten in zijn moderne en comfortabele huis. De stad is groot met zo'n 200.000 inwoners en levendig. Er zijn mooie boulevards, winkelstraten en parken.
's Avonds hebben we een fraai park bezocht en een hapje gegeten in een trendy loungebar.

Vandaag 46 km gefietst.

Geen opmerkingen: