20.2.16

Hermigua (La Gomera)

De veerboot naar La Gomera
Gisteren was weer een halve rustdag want we fietsten maar 20 km met 300 hoogtemeters.
Op weg naar Los Cristianos kwamen we weinig tegen wat ons kon boeien.
Los Cristianos zelf is een toeristenstadje dat bijzonder druk is met te optimistische vakantiegangers. Zonder uitzondering zien ze er zomers uit, terwijl er regelmatig regenbuien overtrekken en de temperatuur misschiens 16 graden is.
Met het weer is het deze dagen echt mis. Tot vandaag konden we de buien gelukkig ontwijken, maar vandaag op La Gomera was het wel raak.
Remmen afstellen

Gisteren hebben we in Los Cristianos de boot genomen nadat we eerst nog hadden geluncht.

De zee was verre van rustig door al het slechte weer van de laatste tijd. We zijn beiden erg bevattelijk voor zeeziekte maar het ging net goed.
In de havenplaats San Sebastián de la Gomera hadden we het beste hotel tot nu toe.

Stroompje in het lavaveld op La Gomera
Vandaag is de route ook maar kort met 22 km maar we moeten wel een berg over van 650 meter hoog. Dat is niet het probleem maar wat ons nu parten speelt is de wind, de mist in bergen en de regenbuien. De temperaruur is ook maar een graad of 12, zodat we nat en koud beneden aankomen. Hermigua ligt aan zee en we hebben hier een simpel appartementje, wel met een fantastisch zeezicht en het geluid van de branding.

De laatste dagen is Jan erg verkouden en heeft af en toe koorts. Hij is aan de beterende hand, wat goed uitkomt met het oog op de zware bergetappe morgen.

Na een week lijkt er nu toch eindelijk een serieuze weersverbetering te komen voor de komende week. Dat houdt ons op de been, want La Gomera is een prachtig eiland maar je geniet er niet van met regen en mist.

Geen opmerkingen: