21.2.16

Arure

Afdaling naar Vallehermoso
De bergwegen van La Gomera zijn zwaar voor de fietser en bovendien zijn er alléén maar bergwegen.  Geen meter is hier vlak.
We hadden vandaag 36 km voor de boeg en 1500 hoogtemeters.
Vallehermoso
Het is een afstand van niets maar de hoogte is voor ons wel iets om tegen op te zien.

Vandaag werkte het weer gelukkig mee, half bewolkt, geen regen en weinig wind. De zon doet ons echt goed, juist nu de temperatuur nog niet erg hoog is, ca. 16 graden.

We moesten twee bergen over, de eerste met 700 hoogtemeters en dat ging behoorlijk goed. De helling is niet extreem steil, dus we hadden het idee dat we goed vooruit kwamen. De uitzichten zijn fenomenaal en het landschap van dit vulkanische eiland is anders dan we ooit gezien hebben.
Beetje moe halverwege
Na nog wat boodschappen te hebben gedaan in het dorp Vallehermoso volgde de tweede berg, een onverminderd stijgende weg met een percentage van 8-10. Vooral Jan moest afzien bij de deze beklimming van 800 meter. Niet alleen trekt hij de bagagekar, hij is ook nog niet helemaal hersteld van de verkoudheid, zodat de vergelijking met een slappe vaatdoek in dit verband terecht is.

Pauze onderweg
Janny op haar beurt vond de eerste klim gemakkelijk te doen en bewees dat in de tweede klim ook nog eens door steeds een stuk vooruit te rijden.

In Arure nemen we een rustdag, dat wil zeggen, we gaan een wandeling doen. Sorry wandelaars, zo zien wij dat (misschien morgen niet meer). La Gomera maakt zijn faam als wandeleiland volledig waar, want we zien in elk dorp en bij elke parkeerplaats onderweg wel wandelaars. We zijn benieuwd.

Comfortabel huisje in Arure
In Arure hebben we een compleet huisje tot ons beschikking met keuken, wasmachine en zitkamer. Het is een fijne luxe voor vermoeide fietsers en het is nog eens goedkoop ook.

Geen opmerkingen: