24.2.16

San Sebastián de la Gomera

We verlaten Playa
Op papier zou de route van vandaag niet zo heel zwaar moeten zijn, want er stonden ons 32 km en ruim duizend hoogtemeters te wachten.

De werkelijkheid was anders. In de 15 km lange klim zitten gemene stukken van boven de 10%. Met de bagagekar moet je dan het kleinste verzet aanspreken. Daar kwam bij dat we voor het eerst echt last van de wind hadden, harde tegenwind maar ook windvlagen opzij.

Voortdurend dramatische landschappen
De eveneens 15 km lange afdaling naar San Sebastián is ook lastig om deze reden. Op de meest onverwachte momenten komen er hevige rukwinden, uit alle hoeken, vanwege de bergwanden en de vele bochten. Naar beneden gingen we daarom extra behoedzaam.
Mooie weg, mooi uitzicht

Zicht op San Sebastián en de besneeuwde Teide aan de overkant
Vlak voor San Sebastián word je wel beloond met een spectaculair zicht op El Teide op Tenerife.
De momenteel dik besneeuwde vulkaan is hét plaatje van de Canarische Eilanden. Vanaf La Gomera zie je hem vaak beter dan vanaf Tenerife zelf. We hoorden dat de toegangswegen rond El Teide een tijd afgesloten zijn geweest vanwege de grote hoeveelheden sneeuw. Hopelijk kan onze geplande excursie volgende week wel doorgaan.

We hebben onze intrek genomen bij een Airbnb-adres. Het ziet er goed uit. We blijven er twee nachten. Morgen weer een rustdag dus, zodat we alle tijd hebben de hoofdstad van het eiland nu wel goed te bekijken.

Vandaag gefietst: 32 km, 1050 hoogtemeters, 3:15 uur op de fiets.

Geen opmerkingen: