1.2.17

Moulay Bousselham

Uitzicht op de lagune, vanuit onze camper
We zijn aangekomen op de eerste camping op deze reis in Marokko. Een fraaie plek aan een lagune met op de achtergrond zichtbaar en hoorbaar de Atlantische Oceaan.

De reis ging voorspoedig tot nu toe. We zijn gisteren vertrokken vanuit Denia in Spanje. Na 700 kilometer waren we in Algeciras. Een bekend traject voor ons, dus weinig opwindend. Het weer was bijzonder fraai met lenteachtige temperaturen en veel zon.

In Algeciras kochten we de tickets bij het kantoor waar we tot nu toe altijd heen gingen. Retour kost het 185 euro voor camper en twee personen.

Vandaag was de wachttijd minimaal en de overtocht duurde anderhalf uur. Het invoeren van de auto ging ook redelijk vlot. Onderweg bij een benzinestation konden we onze eerste dirhams pinnen, onder andere nodig voor de tolweg, waar nog steeds geen creditcards worden geaccepteerd.

In Moulay Bousselham staan we op camping International, vlak langs de lagune. Het is een voor Marokkaanse begrippen behoorlijk goede camping. Er staan heel wat campers, vooral uit Frankrijk, maar ook Duitsers, Nederlanders en Italianen.

We hebben in het dorp een flink bord met allerhande gefrituurde vis genuttigd, ongetwijfeld vers aangevoerd door de vissers die in de lagune hun bootjes hebben.

De eerste dag in Marokko noemen wij in elk geval geslaagd. 

Geen opmerkingen: