22.2.17

Zagora

We waren eigenlijk van plan nog een dag in Tata te blijven maar het ging afgelopen nacht regenen en ook vandaag zou het bewolkt en regenachtig zijn, zagen we op het weerbericht.
Straatbeeld in Tata. Er wordt veel gefietst in Marokko.
We besloten daarom verder te rijden, naar Zagora, zo'n 250 km.
De weg kenden we van een vorige keer maar toen was de weg tussen Foum Zguid en Zagora nog niet helemaal klaar, nu wel.

De openingsfoto van ons blog is gemaakt op een slecht stukje van de N12, 5 jaar geleden. Nu ligt er een mooie asfaltweg. Ook in Marokko is de vooruitgang niet tegen te houden.
Wat betreft verkeersdrukte maakt het nauwelijks uit, je komt op deze 120 km maar een handvol auto's tegen. We reden trouwens ook een fietsreiziger voorbij. Hij zal het niet droog gehouden hebben maar had wel rugwind.
Ook het stuk tussen Tata en Foum Zguid is vrijwel zonder verkeer.

Brood krijg je in een papiertje.
Papiertjes op, dan maar een proefwerk...
Knusse camping in Zagora
In Zagora staan we op de camping Oasis Palmier en de groep Nederlandse caravans ("We zijn er bijna"?) lopen we hier ook weer tegen het lijf.
Wij kennen deze camping nog van een eerdere reis. Er is niets veranderd, nog steeds een leuke en gezellige camping waarbij je tussen de dadelpalmen staat en een mat met tafel en stoelen voor de deur hebt. Vorige keer was het lekker weer, nu regent het, maar dat lijkt voorlopig voor het laatst te zijn.

Geen opmerkingen: