12.2.17

Sidi Ifni

Vanochtend was het droog na de nachtelijke regens. Toch besloten we verder te gaan

Rotsboog Legzira

Strand Legzira
We namen de route die we zes jaar geleden op de fiets hebben gedaan, via Mirleft naar Sidi Ifni. Toen deden we de 80 km in twee dagen met een overnachting in Mirleft.
Om een of andere reden trekt Mirleft verhoudingsgewijs meer buitenlandse toeristen dan andere kustplaatsen. Er heerst een ontspannen sfeer.
Janny wilde een goede internetverbinding om de laatste aflevering van Wie is de mol te zien. Dat lukte prima in een barretje dat voornamelijk door buitenlanders wordt bezocht.

Hierna reden we door naar Sidi Ifni. Onderweg staken we af naar Legzira,  een verzameling restaurantjes aan het strand met de bekende rotsbogen. We durfden er niet naartoe te lopen omdat het vloed werd en een andere rots ons de pas zou afsnijden.
De tweede rotsboog is enkele jaren geleden ingestort, dus dat wordt googlen voor een foto.

We staan nu op de camping Ifni. Hij staat vrijwel helemaal vol. Het is echt hoogseizoen onder de overwinteraars uit voornamelijk Frankrijk.

Het weer is nog steeds afwisselend buien en droge perioden met af en toe zon. De temperatuur is een aangename 21 graden. Af en toe waait het hard. Morgen lijkt het beter te worden.

Geen opmerkingen: