4.5.17

Santa Pola

Bloemenzee bij Santa Pola
Gisteren zijn we verder gereden naar Santa Pola, ten zuiden van Alicante.
We staan hier op de camperplaats, naast het industrie-terrein, dus niet zo'n mooie locatie, maar wel met goede voorzieningen als een warme douche,warm water voor de afwas en alles heel schoon.
 
Elche

Rio Vinolopó
We hebben gisteren weer een mtb-tocht gedaan, deze keer gemakkelijk, van 42 km.
 
We hebben Elche bezocht, de palmenstad. We kenden Elche eigenlijk niet echt en de kennismaking was positief. Er zijn vele mooie parken met duizenden palmen. Ook een mooi paleis en het fietspad langs de rivier Vinalopó is ook erg fraai.


MTB bij Santa Pola
De route vandaag zag er wel weer heel anders uit, veel korter, 24 km, maar ook veel lastiger met lange single trails die meestal hobbelig waren en af en toe zo technisch dat we even moesten afstappen. Het gebied ten noorden van Santa Pola zier er vanaf de autoweg N332 vrij saai uit maar eenmaal op de fiets kun je interessante routes doen, ook uitgezette mtb-routes.
MTB bij Santa Pola
Wij volgden weer een gps-route die we van het internet haalden. Het gebied is een natuurgebied met lage pijnbomen en ook hier weer veel bloemen. In Santa Pola deden we een bar aan waar we een paella bestelden. Dat doen we in Spanje eigenlijk nooit (we bereiden paella thuis), maar het smaakte goed.

Geen opmerkingen: