28.5.17

Bicorp (3)

Altijd al eens (mee) willen rijden in een LR Defender...
Het eerste plan om vandaag een korte fietstocht te doen hebben we laten varen. In plaats daarvan gingen we naar het museum hier in het dorp en kregen de vraag of we mee wilden met een excursie naar rotsschilderingen in een kloof hier een halfuur vandaan.
Dat vonden we een leuk idee. Na eerst een uitgebreide rondleiding in het museum nam de medewerkster van het museum ons in haar Landrover, samen met een Spaans gezin, mee de bergen in. Ook hier was het  een betoverend landschap.
Zo staat het op het informatiebord ...
Bij de grot met rotsschilderingen kregen we een uitgebreide toelichting. Een van de afbeeldingen schijnt uniek in de wereld te zijn, die van een vrouw die in heel lang touw omhoogklimt om honing te verzamelen, met bijen die om haar heen vliegen.
De museummedewerkster is zo bevlogen dat ze zelfs een tattoo van de honingverzamelaarster in haar hals heeft laten maken.

Uiteindelijk waren we drie uur onderweg.

Eenmaal terug op de camperplaats konden we via de internetradio meemaken dat Tom Dumoulin de Giro heeft gewonnen.

... maar dit is het origineel van 4000 jaar oud
Janny wil nog vermeld hebben dat ze zich ergert aan de vele vliegen hier, maar Jan kan het weinig schelen. Die is meer een muggenhater, maar muggen zijn hier niet.
Gelukkig kunnen we de vliegen en evt. muggen buiten houden omdat we een muskietengordijn voor de ingang van de camper hebben.

Geen opmerkingen: