31.5.17

Anna

In Spanje vind je nog graanvelden met klaprozen
Ja, Anna is een plaatsnaam.
We hebben vanaf de camperplaats een mooie fietstocht gedaan van 50 kilometers en zo'n 900 hoogtemeters. Hoewel 80% verhard was, was het zeker geen gemakkelijke tocht. Er zaten enkele bijzonder steile stukken in.

Jarafuel
We kwamen door Zarra, Ayora, Teresa, Jarafuel en Jalance, allemaal leuke plaatsjes en handig om een koffie of broodje onderweg te nuttigen of water te tappen. Want het was zonnig en redelijk warm.

Schaapskudde
De omgeving is heuvelachtig met een afwisseling van graanvelden, boomgaarden en bossen. Onderweg zagen we ook een grote schaapskudde, al de derde deze dagen, dus het is hier nog gebruikelijk om schapen te hoeden.

Bijna reden we een patrijzenfamilie omver. De moeder vloog er vandoor en de pas uitgekomen kuikens bleven ineengedoken op het pad zitten.

Na een beetje opfrissen zijn we naar Anna gereden, een rit van een uur. Helaas bleek de camping daar  nog gesloten. Het lijkt erop dat hij over 14 dagen pas opengaat. We staan nu op een parkeerplaats bij het Albufera de Anna, een klein meertje met diverse bars en dergelijke er omheen. Er is een kraan bij onze camper, dus we houden het hier wel een dagje uit.

Geen opmerkingen: