27.2.19

Roosevelt Lake

Apache Lake met poppies op de voorgrond
De verdere route van Tortilla Flat naar Roosevelt Lake is grotendeels onverhard. De route staat bekend als de Apache Trail en werd in de tijd van de postkoetsen al gebruikt. Het is een bijzonder fraaie weg met naar alle kanten imposante uitzichten. De besneeuwde toppen maken het uitzicht extra mooi.
Een prachtige en afwisselende route

Er rijden niet veel auto's over dit gedeelte, want je moet wel veel geduld hebben en voorzichtigheid betrachten. De weg is hier en daar nogal hobbelig, smal, steil en bochtig.

We komen uiteindelijk uit bij de stuwdam van het Roosevelt meer en daarachter is ook een mooie boogbrug.

Onverharde weg, 35 km lang
De eindbestemming voor vandaag is de mooi gelegen camping Cholla Bay, die we al kenden van 4 jaar geleden. Veel campingplaatsen hier hebben een prachtig uitzicht over het meer en de daar achter liggende besneeuwde bergen, zo ook de onze.

Roosevelt Lake bij de boogbrug
We werden nog aangesproken door een Nederlander die al jaren in de VS gewoond en gewerkt heeft. Zoals zovelen woont hij nu in een caravan waarin hij rondtrekt, het goede weer achterna. Hij is 's winters meestal in Arizona en ook hij bevestigde dat het deze winter wel erg koud is geweest. De sneeuw die wij in Tucson meemaakten is ook heel uitzonderlijk.

De campingplaats met geweldig uitzicht
Vandaag was het in elk geval opnieuw zonnig met temperaturen rond de 18 graden. Met weinig wind was het nu genieten bij de camper.

Geen opmerkingen: