26.2.19

Tortilla Flat

De ruïne van Casa Grande
Tortilla Flat is behalve een boektitel van John Steinbeck een gehucht ten oosten van Phoenix in een zeer fraaie omgeving.

Er zijn twee toeristische winkels, een bar, een restaurant en een camping. Dat is alles.

Een van de winkels bestaat overigens al sinds de veertiger jaren en is bekend van het ijs en de fudge. Wij probeerde een 'prickly pear' ijsje en dat smaakte beslist goed.

Naast de bar trad een band op in de openlucht en dat bracht een geanimeerde sfeer. Er komen heel wat mensen naar Tortilla Flat op een doordeweekse dag.
De westernsfeer van Tortilla Flat

Camping Tortilla Flat
De camping ligt in een mooie kloof waar een rivier stroomt en waar we andermaal saguaro catussen zien. Het is natuurgebied van de nationale Forest Service.

Onderweg naar hier kwamen we langs het National Monument Casa Grande, een indiaanse nederzetting van 650 jaar oud, waarvan het grootste gebouw (casa grande) van oorspronkelijk 4 verdiepingen nog altijd overeind staat. Er is een dak overheen gebouwd om het te beschermen tegen weersinvloeden.
Deze indiaanse cultuur was hoogstaand omdat ze veel verstand van irrigatie hadden en van astronomie. Het gebouw bevat openingen waardoor alleen zonnestralen vallen bij de zonnewende en bij een bepaalde stand van de maan die eens in de 18 jaar voorkomt.

De temperaturen stijgen elke dag wat verder, vandaag 17 graden en met veel zon.

Geen opmerkingen: