18.2.19

Chiricahua NM

Kraanvogels in Whitewater Draw wildlife Area
We waren vier jaar geleden ook in dit National Monument naar we wilden het graag nog eens zien. De rotsformaties hier zijn bijzonder indrukwekkend.

Op de 100 km lange route hier naar toe gingen we eerst nog langs de Whitewater Draw Wildlife Area. Dat is een moerasachtig gebied, nogal bijzonder voor Arizona, waar duizenden kraanvogels overwinteren. Ze leven van de zaden op de akkers in de omgeving en zijn in groten getale te zien in en om dit moerasmeer.

Een balancerende rots
Er waren natuurlijk heel wat vogelspotters en andere belangstellenden zoals wij. We vonden het heel bijzonder, al deze grote en statige vogels, die ook nog eens mooie geluiden naar elkaar maken.

Chiricahua ligt een heel stuk hoger, zeker het gedeelte waar wij gingen wandelen, dat is boven de 2000 meter. Mede vanwege de wind moesten we ons warm aankleden. We wandelden bijna vijf kilometer door een onwezenlijk landschap. Echt schitterend.

De rotsen zijn groen van mos- en algenaangroei
De camping binnen het park, die we online konden reserveren, is mooi maar ligt ook op 1650 meter hoogte, dus zal het vannacht wel gaan vriezen. Opvallend genoeg hebben we op deze afgelegen plek wel af en toe internet van T-Mobile.

Vanaf camping Bonita Canyon mooi zicht op de rotsen
Omdat het de komende dagen nog kouder gaat worden, willen langzamerhand weer terug naar Tucson, waar het 5-10 graden warmer is. We kwamen nog een Nederlander tegen die in de buurt woont en volgens hem is het deze winter kouder dan normaal. Dat idee hadden wij ook al.

Geen opmerkingen: