11.2.19

Tucson (5)

Water in de woestijn: Sabino Creek
Deze zondag moesten we naar de stad om boodschappen te doen en we maakten van de gelegenheid gebruik om naar de overkant te rijden om de Sabino Canyon te bezoeken.

De indianen zien in de saguaro's
de incarnatie van hun voorvaderen.
Niet heel vreemd.
Dat betekende 40 km heen en 40 km terug. Amerikaanse steden zijn nu eenmaal uitgestrekt. In Nederland zouden er op dezelfde ruimte zeker 2 miljoen mensen kunnen wonen in plaats van een half miljoen die er in werkelijkheid wonen.

Openbaar vervoer is bescheiden. Wel heeft Tucson een treinverbinding en er is een nieuwe tramlijn aangelegd tussen het centrum en de universiteit. Het Ronstadt-station is vernoemd naar Tucson’s beroemdste inwoner, Linda Ronstadt.

Hoe dan ook, het natuurpark ligt dus tegen de oostkant van de stad. Het is populair als plek voor een zondagmiddagwandeling, zodat het behoorlijk druk bleek te zijn.
We deden een mooie wandeling van 8 kilometer. Gedeeltelijk liepen we langs de Sabino Creek. In de winter blijkt dat een behoorlijke rivier te zijn. In elk geval moesten we de route aanpassen, want de rivier oversteken was onmogelijk.
We zagen onderweg tweemaal een roadrunner, een loopvogel die weinig schuw is.

Geen opmerkingen: