6.5.19

Sisters

Twee van de drie zussen; de derde ligt er achter
De drie gezusters waar het dorp Sisters naar vernoemd is zijn drie besneeuwde vulkaanpieken.
De top van de McKenzie Road
Samen hebben ze meer dan tien gletsjers. Vulkaan is een mannelijk woord, zou je zeggen, maar eenmaal uitgedoofd...

Voor degenen die Sisters een vreemde plaatsnaam vinden, Oregon heeft ook nog Brothers als plaatsnaam, niet ver hier vandaan.

Fris boven gekomen
Zwarte lava en witte sneeuw
Het werd een actieve dag voor ons. We fietsten eerst vanochtend 20 km om vanaf de camping het staatspark Cove Palisades beter te kunnen bekijken. Er zaten flinke klimmen in, in totaal 250 hoogtemeters. De palissaden zijn verticale pijpvormige basaltstructuren, ontstaan bij vulkaanerupties lang geleden.

Het is een fraai gebied met een stuwmeer waarop veel mensen in bootjes varen.

Gisteren raakte we aan de praat met een Duits stel in een stoere Iveco 4x4. Ze hadden er al lange reizen mee gemaakt, Rusland, Mongoliƫ, China, Iran, Zuid-Amerika, kortom niet alledaagse bestemmingen voor een vakantiereis. We namen afscheid, zij gaan naar het noorden, wij naar het oosten.

Daarna reden we naar Sisters. Van dit dorp uit wilden we morgen de klim op de fiets naar de McKenziepas doen.
Er is een fietswinkel, annex terras, waar we informatie vroegen. We wisten dat de weg naar de pas open is maar de andere kant omlaag nog niet. Er moet nog veel sneeuw worden geruimd. Tot die tijd mag je met de fiets zover als kan maar voor auto’s is de weg gesloten. Maar, toch kon ons plan niet doorgaan volgens de eigenaar van de fietswinkel. Van maandag tot donderdag worden ook fietsers tegengehouden vanwege de werkzaamheden. Dus of nu, zondag 3 uur, meteen gaan fietsen of wachten tot vrijdag.

Ondanks de sneeuw was het lekker weer
We trokken de fietskleding weer aan en reden met de auto zo ver we konden en stapten daar op de fiets. Het is een prachtige weg tussen de lavavelden, deels bedekt met sneeuw. En dan zie je in de verte de majestueuze zussen, kortom een onvergetelijk beeld.

De camping in Cove Palisades SP
Het was een aaneengesloten klim van 10 km met 400 meter hoogteverschil, dus goed te doen.
Er zijn bijzonder veel mensen die deze beklimming doen op deze zondag en gelijk hebben ze, ook al zagen sommigen er niet erg getraind uit.

Cove Palisades SP
Op de top is lang geleden een uitzichtpunt gebouwd en daar heb je een fantastisch zicht op deze bijzondere bergwereld.

In de buurt van Sisters staan we nu in een dennenbos. Het was even zoeken naar een geschikte plek die voldoende internetdekking biedt.
De Mt. Washington, ten noorden van de McKenziepas, met uitgestrekte lavavelden

Geen opmerkingen: