31.5.19

Lexington (2)

Het blauwe paard Lexington of Big Lex, mascotte van de stad Lexington
Lexington is paarden.

De paardenhoofdstad van de wereld, zo noemt de stad zich en ze hebben geen ongelijk. Rond Lexington zijn tientallen paardenfarms, met de typerende houten hekken om de weiden. Het is een aaneengesloten gebied waar je niets anders ziet.
De winnende paardenfarms hebben hun eigen kleuren

Keeneland Race Course
Gisteren bezochten we met Alina en Mat de paardenrenbaan Keeneland Race Course, dicht bij de stad. Het is een enorm complex van gebouwen en stallen. Er wordt ook een jaarlijkse veiling gehouden van eenjarige paarden, die de grootste ter wereld is met meer dan 1000 verhandelde paarden.

De paardenraces worden alleen in april en oktober gehouden, maar genereren enorme omzetten vanwege het wedden. De waarde van de paarden loopt ook in de miljoenen.
De belangrijkste paardenrace van de VS wordt ook hier gehouden.

Tribunes van Keeneland Race Course
Alina werkt trouwens zelf in de 'paardenindustrie', namelijk bij het nationale bureau dat de licenties uitgeeft voor allerlei Olympische paardensporten.

Vandaag spraken we af bij haar kantoor, dat bij het Horse Park staat. Dit Horse Park heeft een bezoekerscentrum, een museum (Museum of the Horse) en een terrein waar verschillende typen paarden worden getoond aan het publiek, ook in actie.

Skelet van Lexington
In het museum is het skelet van het beroemdste paard van Kentucky tentoongesteld, het paard Lexington, vernoemd naar de stad, dat in 1875 overleed en 6 van de 7 races won waar hij aan meedeed. Tegenwoordig is de afbeelding van dit paard in het blauw het logo van de stad.

Wij zijn eigenlijk volkomen leken op het gebied van paarden en hebben ook nog nooit paardgereden, maar het is toch wel fascinerend om te zien hoe de stad Lexington zich zo heeft weten te onderscheiden in de paardenwereld.

Fontein in het stadscentrum
We hebben ook nog het stadscentrum tijdens een wandeling gezien. Het viel niet mee om dat tussen de buien door te doen. Vandaag en gisteren is het namelijk uitgesproken buiig geweest maar wel met een goede temperatuur van 22 graden.

Geen opmerkingen: