20.9.07

We gaan weer fietsen!

Onze laatste grote fietsreis is al weer even geleden. In 2002 hebben we een stuk gefietst van de Great Divide Mountain Bike Route, in Colorado en New Mexico en in 2003 deden we een rondje in het oosten van Spanje.
We zijn meestal te druk met andere dingen om tijd te hebben voor een fietsvakantie van een maand of langer. Maar dit jaar gaat het dan toch gebeuren. In de laatste 2 maanden van 2007 staat onze reis naar Argentinië gepland. De vluchten zijn geboekt en de route staat in grote lijnen vast. We vliegen met Iberia van Amsterdam naar Buenos Aires. Met de trein of een bus gaan we eerst 1600 km naar Tucumán. We gaan vervolgens in het noordwesten van het land fietsen, in het gebied tussen de steden Tucumán, Salta, Jujuy en Mendoza. Vanuit Mendoza vliegen we dan via Santiago de Chile terug.

Naar schatting zullen we zo'n 3000 km afleggen in verschillende klimaten en op verschillende hoogtes. Volgens de verhalen van andere fietsers die ons zijn voorgegaan zijn er prachtige landschappen en boeiende steden en dorpen. Delen van de route liggen boven de 3000 meter en we moeten dus serieus rekening houden met hoogteziekte. Ook zullen delen van de route gravelwegen zijn.
De keuze voor Argentinië is mede ingegeven door wens naar een Spaanstalig land te willen. Ook is Argentinië momenteel goedkoop en er zijn niet echt inentingen nodig. Kortom, we hebben er echt zin in!

Anders dan andere keren
De meeste keren gingen onze fietsreizen met onze Giant Expeditions, die we vanaf 1994 hebben gebruikt. Alleen in 2002 gingen we met mountainbikes.
Ook deze keer gebruiken we mountainbikes, o.a. omdat één van de Giants gestolen is.

De mtb's zijn Cannondales. Janny heeft aan haar fiets twee Ortliebtassen hangen (op de foto op Ibiza maar eentje) en heeft verder een stuurtas en voor extra spullen een kanotas. Jan heeft een BOB aanhanger en een stuurtas. We streven er naar niet meer dan 30 kg bagage in totaal mee te nemen.

Voor deze reis hebben we enkele investeringen gedaan, namelijk nieuwe Thermarest matjes, namelijk wat dikkere dan de ultralites die we jaren gebruikt hebben. Dat is voor een betere isolatie, want op grote hoogte kan het wel eens koud zijn. Om dezelfde reden hebben we een donzen slaapzak gekocht. Voor de rest doen we het met onze vertrouwde spulletjes. Binnenkort meer over onze voorbereidingen (klik op oktober 2007).

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.