28.2.11

Sidi Ifni

De weg langs zee naar Sidi Ifni is maar 32 km lang, maar heeft wel veel heuveltjes, zodat we in totaal zo'n 400 meter moesten klimmen. In twee uur waren we er. De stad is gesticht door de Spanjaarden, die het tot 35 jaar geleden als enclave nog in bezit hadden. Veel gebouwen en zelfs straatnamen getuigen er nog van. We zitten in het hotel Belle Vue, dat zijn naam eer aan doet, want vanuit de kamer en het dakterras is er fraai uitzicht over de oceaan en het strand. Beneden ons is ook een camping met veel Franse overwinteraars in hun campers.
We hebben in het hotel, of liever gezegd op het terras, heerlijk vis gegeten. Zelfs een flesje wijn ontbrak deze keer niet.

Het was lastig om een internetcafé te vinden en het is er erg krap en warm, maar we blijven trouw ons weblog bijhouden en onze mail beantwoorden. De computer doet het weer normaal.
Morgen resteren nog 50 km naar Fort Bou Jerif waar we ons camperbusje hopen aan te treffen. Er is geen internet, dus dat slaan we hierna een dagje over.

Geen opmerkingen: