4.3.16

La Laguna

Onze fietsvakantie op de Canarische eilanden Tenerife en La Gomera hebben we voltooid. We zijn terug op ons eerste overnachtingsadres, zodat we morgen heel vroeg de laatste twee kilometers naar de luchthaven kunnen fietsen. De zakken waarin we de fietsen verpakken hebben ze hier voor ons bewaard.

Uitzicht op Orotova en Puerto Cruz
Het was vandaag niet de gemakkelijkste etappe. Er zat onder andere een lange klim van 500 hoogtemeters in met af en toe dermate steile gedeelten dat we beiden van de fiets moesten en dat was nog niet eerder gebeurd deze vakantie. Het leken hellingen van bijna 20%.
Er was een minder lastige route mogelijk, maar we wilden minder verkeer en dat was bij deze route inderdaad het geval. Deze kant van het eiland is relatief dicht bevolkt; je komt elke twee kilometer wel een dorpje tegen.

Na aankomst in La Laguna hebben we onze prestatie gevierd met een biertje en we hebben voor vanavond gereserveerd in het beste restaurant van de stad. Vandaag hebben we 33 km gefietst met daarbij 800 hoogtemeters. 

Onze fietsen en de BoB
Over de hele fietsreis gezien, die drie weken heeft geduurd, hebben we ongeveer 500 km afgelegd op de fiets en daarbij bijna 10.000 meter hoogteverschil moeten overwinnen (en dus ook 10.000 meter afgedaald). Dit was verdeeld over 15 fietsdagen.
We hadden geen ongelukken, geen lekke banden en geen andere problemen. We hebben op ongeveer 3 km na alleen op asfalt gefietst. 

We kijken terug op een mooie fietsvakantie, waarbij het wat ons betreft wel wat zonniger en warmer had mogen zijn. We hebben genoten van mooie landschappen, dorpen en steden, aantrekkelijke routes, comfortabele overnachtingsplekken en vooral een heerlijk fietsgevoel.


Voor de materiaal-geïnteresseerden hierbij enkele details: Janny rijdt op een Cube AMS100 mountainbike. Jan rijdt op een Cannondale F400 mountainbike met een BoB Yak aanhanger. We gebruiken Schwalbe Smart Sam banden. Dat zijn mtb-banden die ook heel geschikt zijn voor asfalt. We vervoeren samen ongeveer 18 kg bagage.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goede reis naar huis en dank voor het mooie verslag.

Doei
Ine en Nico

J&J zei

Dank!
Inmiddels zijn we na een voorspoedige terugreis weer in Denia. Ook mooi...

Bibi zei

Wat een prachtreis! Wij komen er ook erg graag, volgend jaar gaan we ook fietsen!