11.10.17

Levanto (2)

Riomaggiore
Vandaag was ons bezoek aan Cinqueterre. Dat is vanuit Levanto prima te doen met de trein. Ongeveer elk halfuur doet de trein alle 5 de dorpen aan. We beginnen bij de verste, 20 minuten met de trein, Riomaggiore, de grootste van de vijf.

Helaas kunnen we niet langs zee wandelen naar het volgende dorp, Manarola, want het wandelpad is sinds 2011 gesloten. Er was toen natuurgeweld in de vorm van modderstromen, die veel vernield hebben, waaronder dit wandelpad. Kennelijk is het lastig om deze schade te herstellen.
Het kerkje van Vernazza staat bijna in de Middellandse Zee
We nemen dus steeds de trein tussen de dorpen.
Het spoor gaat bijna volledig door tunnels en er gaan ook sneltreinen en goederentreinen overheen. Voor het toerisme in Cinqueterre is de trein heel belangrijk, te zien aan de vele mensen die er gebruik van maken.
Uitzicht vanuit het kerkje van Vernazza

Zo bezoeken we dus ook nog Corniglia, Vernazza en Monterosso.
Het zijn alle pittoreske dorpen, een bezoek zeker waard, al worden we aan het eind enigszins moe, want we leggen al met al toch 15 km af, zegt de stappenteller.

Eenmaal terug in Levanto, rijden we de camper even naar de boulevard om bij zonsondergang een biertje te nemen en ons avondeten te genieten.

Geen opmerkingen: