7.10.17

Siena (2)

Piazza del Campo, Siena
Met de fiets is het 6 km  vanaf de camperplaats om het centrum van Siena te bereiken.

Ook Siena is een hoogtepunt op onze rondrit door Italië. En dat zie je natuurlijk ook meteen aan de drukte. Gelukkig is het hele centrum voetgangersgebied, maar toch is het hier en daar nog lastig om door te komen. Het is zaterdag, dus veel Italianen zijn aan het winkelen.
Overigens slaan we Florence deze reis over omdat we daar al eens waren.

Piazza del Campo
Een van de grootste attracties is het Piazza del Campo, een groot glooiend plein omringd door pallazzi. Het is het absolute centrum van Siena. Dit is ook het toneel van Il Palio, de beroemde
paardenrace van drie rondjes om het plein. Het wordt dan volgestort met zand en 10 ruiters strijden om de eer van hun wijk. Het wereldberoemde spectakel trekt elk jaar duizenden bezoekers.

We lunchten in Morbidi, een klein buffetrestaurantje met heerlijke gerechten. De Italianen zijn toch wel meesters in de keuken.

Eten in restaurant Morbidi


Dom in Siena
Daarna bezochten we de dom van Siena, die heel karakteristiek is met zijn zwartwitte zuilen. De hele kerkvloer is met marmer ingelegd en beeldt allerlei episoden uit.
Remus en Romulus, stichters van Siena
Onder andere de stichting van Siena, die te danken zou zijn aan Remus en Romulus (ook verantwoordelijk voor Rome), de door een wolvin gevoede tweeling.

Op de camperplaats genoten we in de zon nog even na onder het genot van een Bavaria.


Geen opmerkingen: