31.8.18

Heemskerk

Den Helder; Texel zichtbaar aan de overkant
Vanochtend was het nog druilerig weer, maar onderweg naar het zuiden werd het steeds zonniger.

Eerst nog bewolkt en fris
We volgden meestal de LF1, de Noordzee Fietsroute. Het is een van de mooiste routes in Nederland en wij fietsten hier pas voor het eerst. Het is een aaneenschakeling van duinen, bossen en dorpen.
Vooral het stuk over de Hondsbossche Zeewering geeft je ook nog eens een mooi zicht op de Noordzee. In de verte zagen we boorplatforms en windmolenparken in zee.

Langs de Hondsbossche Zeewering
Wie zegt dat de Noordzee grijs is?
Schelpenpaadjes door de duinen
Van de wind hadden we niet veel last en ook niet veel profijt, de temperatuur was 18 graden maximaal. Op sommige gedeelten zagen we wel erg veel fietsers, heel veel elektrisch ondersteund. Meestal konden we hen wel bijhouden, ondanks onze zware bepakking.
Op een onoverzichtelijk punt vloog iemand met zo’n e-bike zodanig uit de bocht dat een frontale botsing nog maar op het nippertje kon worden vermeden.

We hebben weer een mooie natuurcamping, Klein Hemelrijk even buiten Heemskerk. En dat ligt weer net ten noorden van IJmuiden. De hoogovens zie je duidelijk vanuit deze plek.
Voor het eerst in ons leven lieten we een pizza bezorgen. Omdat dit de eerste camping is met picknicktafels op de plaatsen, voelde het bijna als een restaurant naast onze tent.

We merken duidelijk dat we in de buurt van Schiphol zijn. Regelmatig komen vliegtuigen over. We weten nu wat ons te wachten staat in Ede, zodra vliegveld Lelystad gaat beginnen.

We hebben 72 km gefietst met een gemiddelde van 16,5.

Geen opmerkingen: