23.11.18

Jocotepec

Camping Roca Azul aan het meer
We zijn vandaag gevorderd tot het grote meer van Chapala, het grootste meer van Mexico met 85 km lang. Helemaal aan de westpunt ligt Jocotepec en op de camping Roca Azul daar vlakbij staan we nu.

Meer van Chapala met volle maan
Het is een parkachtig terrein, grenzend aan het meer en er staan veel Amerikanen in hun grote caravans en campers. Ze staan er semi-permanent.

Vanochtend ontbijt voor het huisje waar we overnachtten

Voor we deze ochtend hier naar toe reden bezochten we vanuit het hotel (eigenlijk bestaande uit cabañas) het dorp Mazamitla.
Overdekte trottoirs in Mazamitla
Direct viel op dat sommige rijen witte huizen en de vele winkeltjes een houten overkapping hadden, fijn bij het winkelen bij zon of regen.

Overal geschilderde reclame
Ook hier weer geen reclameborden maar de koopwaar werd overal in dezelfde geschilderde letters duidelijk aangegeven. Het was een uur of tien en het leven moest nog wat op gang komen. Niet alle winkels waren al open en in de andere waren de vrouwen (ja, afhankelijk van het gebodene zijn het vaak vrouwen) de vloer en de stoep aan het vegen.

De kerk op het centrale plein van Mazamitla
Langs het grote plein met de bijzondere kerk vonden we op iedere hoek een koffietentje. In zulke gelegenheden is de koffie altijd bijzonder lekker. Ook nu weer konden we er van genieten.

De vuilnisophaaldienst in Mazamitla
De een gooit de zakken omhoog; de ander vangt op
Na dit korte, aangename bezoek vervolgden we onze route over deze keer goede wegen naar Jocotopec.

Geen opmerkingen: