28.2.17

Tinghir (2)

Uitzicht vanaf ons terras over de rivier
Vanochtend hebben we een betere plaats kunnen krijgen op de camping. We staan nu aan de rivier, dat wil zeggen een paar meter er boven. Aan de overkant hebben we zicht op de dadelpalmen en de rotsen daarachter. We hebben een soort privé terras.

Fietsen of ...

We hebben vandaag weer een fietstocht gedaan, ook nu met behulp van een bestaande gps-route, maar deze was aanzienlijk lastiger dan de vorige.

... lopen met de fiets
De paden worden hier eigenlijk alleen gebruikt om te lopen naar de akkertjes, al dan niet met een ezel die de last draagt. Met de fiets is het op veel plekken hobbelig en soms modderig. We konden niet overal fietsen in elk geval, zeker niet toen we een rotsachtig pad op en af moesten.

Toch was het weer een leuke belevenis. We zagen onderweg bijzonder veel mensen (vooral vrouwen) aan het werk. Ze groeten ons allemaal en vaak zijn ze spontaan een levende wegwijzer als we een verkeerd paadje inslaan. Janny werd zelfs twee keer geholpen met haar fiets bij een moeilijke passage.De terugweg van de stad naar de camping was over de asfaltweg met een fikse klim er in.

Op de camping bestelden we tajine, die anderhalf uur voorbereidingstijd kost en die lieten we ons goed smaken.

Ondanks de lastige route was het een geslaagde dag.


Op de camping hebben we goed internet, met wifi-signaal in de camper. Dat mag ook wel eens worden gezegd.Tajine op ons terras

Geen opmerkingen: