9.5.19

Bend (2)

Gisteren vertrokken we naar een vulkanisch natuurpark ten zuiden van Bend. Helaas is dit alleen in het weekend geheel open. We hebben er wel een fietstocht gedaan, die eindigde bij watervallen.

Camping McKay Crossing
Daarna reden we door naar een vrij afgelegen camping, die weinig voorzieningen heeft maar wel mooi is gelegen aan een riviertje, de Paulina Creek. De camping bleek momenteel gratis te zijn. We genoten van het mooie weer, maar moesten internet hier ontberen.

Kratermeer Lake Paulina
Vandaag wilden we nog wat verder, naar het Lake Paulina. Hier is alles nog in de winterstand en je kunt er met de auto niet eens komen omdat de weg is afgesloten. Daarom deden we het laatste stuk met de fiets. Er ligt nog heel wat sneeuw.

Paulina Falls
Ook bij het Lake Paulina is een waterval, die we na een korte wandeling bereikten.

Lake Paulina is een van de twee meren die liggen in een oude vulkaankrater. De naam Paulina verwijst naar een indianenopperhoofd die hier in de buurt werd verslagen.

We reden terug naar Bend om nog iets van de stad te zien en om op een parkeerplaats te overnachten. Dat laatste deden we uiteindelijk niet omdat we niet zeker wisten of het mocht.
Vroeger energiecentrale in de Old Mill; nu een sportzaak
We bezochten wel de Old Mill wijk. Dat is een gebied waar vroeger diverse houtwerven waren en waar nu een nieuwe bestemming aan is gegeven, voornamelijk winkels en horeca.

De overnachting is nu op een parkeerplaats 12 km buiten Bend. Het is er rustig, op een kabbelend beekje na.

Geen opmerkingen: