5.5.19

Madras

Mount Hood
Gisteren begonnen we met een 12 km korte fietstocht naar de beroemdste watervallen van Oregon, de Multnomah Falls, waar volgens zeggen 2 miljoen bezoeker per jaar komen.
Multnomah Falls
Het was er inderdaad druk en het is ook een mooi plaatje. We hoorden zelfs Nederlands praten.

Na het middaguur reden we verder naar Hood River, om wat boodschappen te doen en vervolgens naar het zuiden in de richting van de hoogste berg van Oregon, de Mount Hood. Deze uitgedoofde vulkaan van ongeveer 3500 meter hoog zie je vanwege de sneeuw vanaf grote afstanden, tot wel 100 km.

De afgelopen nacht waren we op een vrije plek aan een rivier. Er was niets, ook geen internet te krijgen, maar het was een sprookjesachtige plek. Dat vonden enkele anderen ook. De weg was dermate smal dat alleen kleine busjes en auto's hier terecht kunnen.

Vandaag reden we verder naar het zuiden, over de Bennet Pass. Vanaf hier heb je een ongehinderd zicht op de Mount Hood. We zagen skiliften en ook auto's met ski's er op.

Vrije kampeerplek aan een rivier
Vervolgens kwamen we door een indianenreservaat, Warm Springs geheten, naar een van de stammen die dit gebied kregen toegewezen. Naast het obligate casino was is er ook een mooi museum dat gewijd is aan de drie stammen hier. Echt de moeite waard.
We hebben beiden het boek De Overgave van Arthur Japin gelezen en we herkennen hier wat de meeste indianenstammen hebben ondervonden toen de Europese afstammelingen de indianen verdreven van hun jachtvelden.
Inmiddels is er een beweging bij de indianen om de taal en cultuur levend te houden.

In Madras probeerden we eerst een privécamping, maar die was zo kaal en saai dat we snel verder gingen. De staatsparken zijn toch een stuk beter. We staan 20 km ten zuiden van Madras op de camping van het Cove Palisades State Park.
Het is een heerlijk zonnige plek en in de verte zien we de besneeuwde toppen van 5 oude vulkanen, waaronder de Mount Hood.

Na de koude nacht (2 graden Celsius) in de bergen is het hier opnieuw prachtig weer en voorlopig blijft het zo.

Geen opmerkingen: