22.2.20

Bou-Jerif (2)

Winderig zuid Marokko
Gisteravond begon het langzamerhand steeds harder te waaien. Door de windstoten schudde de camper behoorlijk heen en weer, zodat een ongestoorde nachtrust er niet in zat.

Op weg naar Fort Bou-Jerif
Door de storm stuift er zand mee. We hadden de ventilatieroosters opengelaten vanwege de warmte. Het wordt nu ‘s nachts niet kouder dan 18 of 19 graden. Vanochtend zagen we dat er toch aardig wat zand door de horren binnengewaaid was. Niet meer doen dus.

Een deel van de ruïnes en daarachter de oase
In de loop van de dag werd de wind minder sterk en konden we naar het fort wandelen.  Het is een groot fort, 85 jaar geleden gebouwd door de Franse overheersers hier. Er waren 200 soldaten gelegerd.

Het meertje
Langs het fort loopt een riviertje dat ter plaatse opgestuwd wordt tot een klein meer. Het is een kleine oase in deze vrij onherbergzame streek.

De oase
We bedachten dat dit pas de eerste overnachtingsplek op onze reis is waar we eerder zijn geweest. Alle ander campings en camperplaatsen waren tot nu toe nieuw voor ons.

Naast het toiletgebouw
Vannacht gaat het ook weer stevig waaien maar we staan nu wat gunstiger, in de lei van het toiletgebouw. Er zijn inmiddels twee kampeerbusjes bij gekomen.

Geen opmerkingen: