7.2.20

Asilah (Marokko)

Camping in Asilah
We namen vandaag de veerboot van 10.00 uur. Tegen 12 uur kwamen we aan op het Afrikaanse continent.

De afhandeling gaat vrij soepel. Op de boot kun je je paspoort al laten afstempelen.
In de haven wordt eerst de auto gescand. Dit is een tijdrovende bezigheid want er kunnen er maar een of twee tegelijk gescand worden. Gelukkig stonden we bijna vooraan.

Muurschildering in Asilah
Daarna moest nog de auto geregistreerd worden, zodat je legaal rondrijdt.
Tenslotte nog een inspectie, maar die beperkte zich tot het stellen van twee vragen: heeft u een pistool en heeft u een drone? Op beide konden we naar eer en geweten ontkennend antwoorden.

Straatbeeld in de medina van Asilah
Asilah is een logische eerste stop in Marokko, slechts 80 km van de haven. Het is een levendig dorp met een mooie medina en het ligt aan de kust. We brachten de nodige tijd door met het verkrijgen van simkaarten en het opladen ervan. We hebben nu beiden 10GB op de telefoon en dat kost inclusief de simkaart 12 euro per stuk. Hiermee moeten we wel een maand vooruit kunnen.
Mobiel internet is hier wel veel goedkoper dan in Amerika.

De camping waar we staan heeft trouwens ook behoorlijk wifi. Verder zijn de voorzieningen 'gemiddeld' voor Marokkaanse begrippen. Het is tamelijk druk, ook op de buurcamping en de vlakbij gelegen camperplaats. Die laatste heeft zeezicht maar geen voorzieningen.

Het is altijd weer bijzonder om in Marokko te zijn met zijn kleuren, geluiden en geuren, al moet je even wennen aan de gebedsoproepen en op sommige plaatsen aan het weggegooide afval.

Geen opmerkingen: