13.2.20

Taroudant (2)

Muurschildering in Taroudant
We zijn vandaag het stadje ingelopen vanaf de camperplaats.
Stadsmuur
Er zijn, behalve de stadsmuren, geen echte bezienswaardigheden, maar het heeft wel de authentieke Marokkaanse sfeer. Het is veel minder druk dan Marrakech maar ook hier heb je een leuk centraal plein en soeks.

De tweede gang: 10 salades
‘s Avonds hebben we gegeten in Riad Maryam, evenals 8 jaar geleden. Er is letterlijk niets veranderd en dat is positief. Het eten is echt Marokkaans, maar wel overdadig veel. Je krijgt soep, 10 (!) verschillende salades, tajine of couscous en een nagerecht. We aten misschien de helft op en nog waren we helemaal rond. Dat is het enige kritiekpunt, dat het te veel is. Wij vroegen ons af waar de overschotten naar toe gaan.
Ook de prijs is hetzelfde als toen. Niet goedkoop, maar wel de prijs helemaal waard.

3 opmerkingen:

richbran zei

Zijn jullie op weg naar Tizi-n-Test via Asni gereden? Dat stuk naar Asni vond ik al leuk, maar ik dacht dat de route daarna met een grote camper moeilijk te doen was, en bovendien moesten wij die dag naar het oosten, naar het stuwmeer bij Timnoutine, dus een stuk terug gereden en bij Tahanaout rechtsaf geslagen.

richbran zei

Wij hebben daar in Café Oasis gegeten aan dat plein bij het centrum. Was wel wat toeristisch maar ook prima eten. De soukh was ook leuk, minder druk en groots (verdwalen!) dan die van Fez

J&J zei

De Tizi-n-Test is bovenaan behoorlijk smal en bochtig. Passeren met een grote camper is dan niet altijd even gemakkelijk. We kwamen dan ook geen enkele grote camper tegen.