24.2.20

Guelmim

Camping La Vallée
Ten noorden de stad Guelmim hebben we een leuke camping gevonden bij het dorp Abaynou. De relatief groene vallei waar deze camping zich bevindt is tussen de rode bergen, zoals op zoveel plekken in Marokko. Het grote voordeel gisteren was dat we af waren van de storm. Er was hier bijna geen wind en ook vandaag niet.

Onderweg zagen we de bergen gehuld in zandwolken. Het zand wordt honderden kilometers meegevoerd en zorgt onder andere op Tenerife dat er geen vliegtuigen konden landen, zagen we in het nieuws.

Eten op de camping
In Guelmim hebben we natuurlijk inkopen gedaan bij de Marjane supermarkt. Hier in het zuiden krijg je niet zo vaak de kans op zo’n uitgebreid assortiment.
We kochten onder ander een vis van een halve kilo. Die maken ze voor je schoon en ze fileren hem zelfs als je wilt. De rekening is €1,50 en het smaakte heerlijk.
Groenten en fruit zijn hier echt goedkoop. Mandarijnen 50 cent per kilo, sinaasappels 60 cent, wortelen 30 cent en paprika’s 80 cent per kilo.

Fietstocht door landelijk gebied
Vandaag hebben we een korte fietstocht gedaan, verder de vallei in. Er is niets bijzonders over te melden, gewoon een mooi landschap en ontzettend rustig.

Hoewel er vandaag bewolking is voorspeld is het vrijwel steeds zonnig. De temperatuur bereikt nu bijna elke dag 25 graden of meer. In Nederland zou men dit zomer noemen.

Wij zien dat in Nederland de ene na de andere storm over het land trekt en dat het veel regent. Dus er is geen reden om snel naar het noorden te rijden.

Een filmpje:

Geen opmerkingen: