16.1.18

Panama City (4)

Ruine van een oude kerk in Panama's casco viejo.
Het zit even wat tegen, want Janny heeft echt een zware griep, zoveel is nu wel duidelijk. Ze komt nauwelijks van de hotelkamer af. Dankzij goed internet vermaakt ze zich met films en tv-programma's kijken.
Jan wilde vandaag gaan fietsen, maar kon de fietsenverhuurder die op de kaart staat vermeld niet vinden. De zaak blijkt verhuisd te zijn, maar ook op de nieuwe locatie die na diverse keren vragen werd aangeduid, bleek geen fietsenzaak (meer) te bestaan. Jammer. Er is een mooie fietsroute langs de kust. Verder is Panama Stad blijkbaar niet aantrekkelijk om te fietsen. Fietsers bestaan gewoon niet in het straatbeeld; bromfietsen of scooters zie je trouwens ook niet.

Paraplu is niet nodig, even schuilen wél
Op de terugweg werd Jan overvallen door een stevige maar kortdurende tropische stortbui. Daarna is het weer even warm als daarvoor.

Enkele dingen vielen ons tot nu toe ook op in deze stad.
Er zijn geen honden en vrijwel geen straatkatten.
Verder zie je ook niemand roken.
In de volkswijken wordt veel op straat gegeten. Je ziet overal stalletjes waar eten wordt aangeboden, om mee te nemen of om ter plekke te nuttigen.

Het schip Fedora is bijna in Colon (aan de noordkant van het Panamakanaal) aangekomen. Dat kunnen we op een internet site zien. Hopelijk komt er snel antwoord op onze vraag welke dag we in de haven terecht kunnen.

Geen opmerkingen: