1.2.18

Bocas del Toro

Bocas del Toro, op weg naar Playa Bluff
Gisteren zijn we aangekomen in Almirante en vandaag zijn we in een watertaxi (fietsen konden mee) overgevaren naar het toeristische eiland Bocas del Toro waar we een hotelkamer hebben geboekt.

De oversteek van Panama van zuid naar noord ging over de enige mogelijke weg en die was niet al te best. Daarbij hadden we enorme rukwinden, regen en mist, zodat het niet erg opschoot. Eenmaal dicht bij de Caribische kust werd het warm en veranderde de vegetatie. We kwamen twee fietsers op een tandem tegen die de hele klim en het slechte weer nog voor zich hadden.

Bij een benzinepomp spraken we Engelsen die met hun camper ongeveer dezelfde tijd als wij in Panama zijn begonnen. In Almirante kwamen ze op dezelfde parkeerplaats als wij. Zij hebben als hobby vogels spotten en dat lukt goed in Panama.

Soms moet het zoals het kan (in Almirante)
Deze parkeerplaats biedt geen voorzieningen maar is wel bewaakt en afgesloten. Met de tafel en stoelen buiten lijkt het toch bijna kamperen...

Het havenstadje Almirante heeft weinig te bieden, zelfs een bar met internet vonden we niet.

In de watertaxi, zwemvesten om
Vandaag namen we de fietsen en beiden een rugzakje mee in de snelle watertaxi naar Bocas del Toro. Dit is het tegendeel van Almirante, want hier gaat bijna iedereen naar toe die Panama bezoekt. Het eiland leeft helemaal van het toerisme, vooral backpackers.

Met de fiets verkenden we de noordkant, die bekend staat als Playa Bluff, echt een bountystrand met de kokospalmen bijna in het water.

Het hotelletje is simpel, maar schoon, goedkoop en comfortabel, met airco, goed internet en een privé badkamer.
Het is warm en af en toe valt er een bui. In de camper konden we gisteren ondanks de warmte toch goed slapen.

‘s Avonds eten we voor het eerst van ons leven een visburger. Lekker. Geen friet erbij maar gefrituurde banaanschijfjes.

Geen opmerkingen: