10.2.18

Orosí (2)

Rivier en stuwmeer bij Orosí
Het was mooi weer vandaag met een lekkere temperatuur. Reden genoeg om een fietstocht te ondernemen. We hadden gezien dat je hier een leuke rondrit kunt doen over asfalt.

Aan het einde hadden we 31 km afgelegd met 700 hoogtemeters. De route ging om een stuwmeer heen. Bij de stuwdam aten we een dikke maispannekoek met room, zodat we alle verbruikte calorieën meteen weer aangevuld hadden.

De kerk van Orosí
Terug in het dorp deden we nog een wandeling. Eerst naar de kerk, die de oudste is in Costa Rica die nog steeds in gebruik is. Het is een eenvoudig gebouw met dikke muren en een houten dakconstructie. Ongeveer 250 jaar geleden gesticht als Spaanse missiekerk, heeft hij alle aardbevingen en vulkaanuitbarstingen redelijk overleefd. Aardbevingen komen hier heel vaak voor. De afgelopen nacht werd een van ons wakker van een korte en lichte aardbeving.

Hangbrug over rivier Orosí
Daarna gingen we de ongeveer 100 meter lange hangbrug op, die de rivier overspant die langs het dorp stroomt. Hij wiebelt wel enigszins als je er met meerdere mensen over loopt.

Geen opmerkingen: