16.6.21

Schoonebeek

Links Duitsland, rechts Nederland

Het was de warmste dag tot nu toe en met 58 km was het niet erg ver. 

Duinen bij Beerze

De route bracht ons eerst langs de zandduinen bij Beerze en vervolgens langs een groot aantal recreatiebedrijven voor we in Hardenberg op een terrasje koffie namen. We reden een stuk langs de Vecht en in Duitsland ook weer een fietspad langs de zelfde rivier die hier Vechte heet. 
Molen in Laar (D)

In Laar zagen we een Duitse molen die toch net iets anders is dan de Nederlandse molens. 


Het laatste stuk naar Schoonebeek ging langs het grensriviertje. Voor het eerst na drie dagen zagen we windturbines, dus zoveel zijn er nog niet in Nederland. Ze staan hier aan beide kanten van grens. 

Jaknikker die verwijst naar het verleden

Vlak bij Schoonebeek, maar in Duitsland zagen we een hele verzameling jaknikkers. In Nederland zijn het inmiddels modernere oliepompen. Het olieveld levert blijkbaar nog zoveel op dat het de moeite loont. 

De enige jaknikker die we in Nederland zagen staat op het dorpsplein in Schoonebeek. Het is zijn originele plek. Overdag wordt hij aangezet maar olie oppompen doet hij al jaren niet meer. 

We dineerden in het hotel-restaurant De Witte Olifant en we slapen deze keer niet in een tuinhuis maar in een (niet) gewoon huis. 

Geen opmerkingen: