27.6.21

Wateringen

Moderne kunst van Chaissac

We hebben vandaag een soort rustdag met twee museumbezoeken in Den Haag. 

Allereerst gingen we naar het Kunstmuseum dat vroeger het Gemeentemuseum heette. Men beschouwt hier het belangrijkste kunstwerk het gebouw zelf, dat in de dertiger jaren werd gebouwd naar het ontwerp van Berlage. We kunnen deze waardering zeker beamen. 

Mondriaan, Victory Boogie Woogie

Het museum heeft vooral veel werken van Mondriaan, zoals het fameuze Victory Boogie Woogie. 

Maar er is veel meer te zien, zoals van Kirchner, die we nu al drie keer tegenkomen, na Groningen en Bergen. 

Ook even een foto van Jan als circa 7-jarige
aan het stuur van zo’n Messerschmidt

Na een lunch repten we ons naar het Louwman Museum. We wisten niet helemaal wat we konden verwachten maar we waren enigszins verbluft door de enorme collectie auto’s en andere voertuigen. De twee uur die we hadden waren echt te weinig. Nou ja, voor Jan was het te weinig. 

Onder andere de elektrische auto’s zijn interessant. Die waren ruim 100 jaar geleden al behoorlijk goed. Je kon er al 60 km ver mee komen. Toch gek dat de ontwikkelingen daarna zo lang stil hebben gelegen. 

Schoolfoto

We reden daarna door naar Wateringen, een dorp dat eigenlijk aan Den Haag is vastgeplakt. Net na aankomst begon het te regenen en te onweren. We hebben een zelfstandig tuinhuis, weer een leuke overnachtingsplek. Ze hebben hier ook een grote kas in de tuin staan met een zitje. We genieten van een wijntje tussen de wijnranken, tomaten en een vijgenboom die al grote rijpe vijgen heeft. Heerlijk. 

Gefietste afstand: 24 km.


Een elektrische auto van de fabrikant Baker
Uit 1906, met het oplaadapparaat er nog bij

Geen opmerkingen: