23.6.19

Washington (2)

Abraham Lincoln
Het was ons al verteld dat Washington te veel bezienswaardigheden heeft voor anderhalve dag. We hebben 14 km gelopen, want de afstanden zijn aanzienlijk.

Lincoln Memorial
We liepen eerst naar het Lincoln Memorial. De belangrijkste presidenten hebben een herinneringsplek in Washington, dus zeker de vermoorde Lincoln die de slavernij wilde afschaffen en de burgeroorlog heeft beslecht. Het is een enorm gebouw waar niet veel meer is dan een groot standbeeld van de zittende Lincoln.

Washington Monument
Daarna liepen we naar het Washington monument, de enorme obelisk, die al enkele jaren wordt gerenoveerd.
Vervolgens kwamen we op de National Mall. Dat is het kilometers lange grasveld met aan het eind het Capitool. Dit is het terrein dat volloopt met toeschouwers bij de inauguratie van de presidenten.
De huidige president wilde ons dat ook laten geloven over zijn inauguratie maar de luchtfoto's gaven hem ongelijk: zijn eerste leugen als president. Het terrein was bij hem maar matig gevuld.

Japanse kunst; het stellen vossen voor
Aan de National Mall staan diverse musea en daar kun je alleen al wel enkele dagen doorbrengen. Wij kozen voor de National Gallery of Art (East), een zeer modern gebouw.
Er is momenteel een bijzonder interessante expositie over Japanse kunst met dierenmotieven.
Ook hangen hier veel abstracte schilderijen van Rothko en zelfs een van Mondriaan.

Op weg naar het Capitool
De laatste plek die we bezochten was Capitol Hill met het Capitool, het parlementsgebouw van de Verenigde Staten. Hier zetelen het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. We waren te laat voor een rondleiding maar we konden nog wel naar het bezoekerscentrum.

Met de metro keerden we terug naar het hotel.

We wilden ook nog naar Georgetown, een levendige wijk op ruim een kilometer lopen vanaf ons hotel. Gedeeltelijk ligt deze wijk aan de Potomac rivier en daar is een mooie promenade met veel restaurants. Op de rivier verzamelen zich dure jachten. We zien veel mensen in party-kleding.  Er is geld verdiend en dat moet getoond worden.

Wij kozen voor een echt Spaans restaurants en namen tapas. Het personeel spreekt hier onderling Spaans, dus het leek authentiek. Aan de smaak mankeerde ook helemaal niets. Gewoon lekker Spaans eten en dat was wel weer een tijdje geleden voor ons.
Tapas

Morgen rest ons nog een bezoekje aan het Witte Huis, al zullen we waarschijnlijk niet binnen ontvangen worden...
Aan de Potomac in Georgetown

Geen opmerkingen: